Retourneren

Retourneren

Mocht je toch van mening zijn veranderd, dan kun je de BabyRace producten die besteld zijn via baby-race.nl, zonder opgave van reden binnen 14 dagen retourneren. 
Ontvang je een beschadigd of een onjuist product of ontbreekt er iets? Neem dan contact op met de klantenservice van BabyRace via de mail inclusief foto’s van product en doos a.u.b.
De klantenservice BabyRace moet zo snel mogelijk (binnen 14 dagen) worden geïnformeerd, over een onjuiste levering of beschadigde producten. 

*BabyRace accepteert alleen artikelen die via de webshop van BabyRace zijn gekocht. Producten die gekocht zijn bij een retailer worden niet geaccepteerd. Alle geretourneerde producten moeten compleet met alle onderdelen, in de originele staat & originele verpakking teruggestuurd worden.

Hoe kan ik artikelen retourneren?
Stap 1: Neem contact op met de klantenservice van BabyRace om de retourzending aan te vragen. De klantenservice medewerkers van BabyRace zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Stap 2: Retourneer het product in goede staat, in de originele verpakking binnen 14 dagen. Zorg ervoor dat het product goed is ingepakt om te voorkomen dat het artikel tijdens het verzendproces beschadigt. Wanneer de retourzending is ontvangen, gecontroleerd en bevestigd door BabyRace, dan wordt de terugbetaling ( het aankoopbedrag) binnen 14 dagen terugbetaald. De gemaakte verzendkosten van het pakket worden niet vergoed. Houdt er rekening mee dat u deze moet betalen, ook bij Klarna orders. De retour verzendkosten zijn voor eigen rekening.

Wanneer wordt er niet vergoed?
Er zal geen restitutie worden verleend als er onderdelen, originele verpakking, verpakkingsmateriaal, de inhoud of- accessoires ontbreken. Als producten na de termijn van 14 dagen worden geretourneerd, dan zullen we niets vergoeden.

Retourvoorwaarden babykamer meubeltjes
Babykamer meubels & babybedjes kunnen alleen geretourneerd worden als deze nog in de ongeopende verpakking zitten. De reden hiervan is dat meubelen secuur in beschermende pakketten worden verpakt. Bij het uitpakken verliezen de pakketten hun beschermende werking en raken losse onderdelen eenvoudig beschadigd of gaan verloren. Geopende pakketten kunnen daarom niet meer als nieuw verkocht worden. Als je meubels wil retourneren, dan ontvangt onze klantenservice graag van tevoren foto’s van de verpakkingen. Mocht u de juiste verpakking of originele doos niet meer hebben, zullen we dit in rekening nemen of aftrekken van uw aankoopbedrag.

We raden aan om voor de zekerheid altijd met de klantenservice te overleggen als je twijfelt over je keuze. De klantenservice van BabyRace is altijd bereid om mee te denken en goed advies te geven.

Retourneren meubels Woodluckdesign, TheoBebe & Songes et Rigolades
Retourneren voor dit item is mogelijk, houd er wel rekening mee dat deze order speciaal op maat gemaakt word en de verzendkosten voor de koper zijn welke deze rechtsreeks naar de leverancier Woodluckdesign in Polen, TheoBebe in Frankrijk of Songes et Rigolades in België dient te verzenden. Ook dient de koper zelf een vervoerder te regelen voor het retourneren. De meubels mogen niet gemonteerd zijn geweest en dienen in hun originele verpakking te zijn.

Retourvoorwaarden producten Cotton&Sweets, Meyco, Claire de Lune, Mayabel, Bolo, My Handicraft, PoetreeKids, Bamboom+
Wij accepteren retourzendingen van alle producten die op de BabyRace webshop worden aangeboden. De retour verzendkosten zijn voor eigen rekening.


GARANTIE

Op aankopen bij BabyRace is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten (zie ook artikel 10 in onze algemene voorwaarden).
De garantie geldt voor alle aankopen die zijn gedaan via baby-race.nl De garantie dekt eventuele gebreken die ontstaan binnen de garantieperiode als gevolg van eventuele productie- of ontwerpfouten. Gebreken ontstaan als gevolg van intensief of niet regulier huishoudelijk gebruik vallen buiten de garantie.

De garantietermijnen die we aanhouden zijn als volgt:
Kindermeubels: 2 jaar

De garantietermijn gaat in op het moment dat een product ontvangen is. De track & trace informatie is hierbij het uitgangspunt. Mocht er geen track & trace data beschikbaar zijn, dan wordt de aankoopdatum als uitgangspunt. Stel dat een product een langere levertijd heeft, dan gaat de levertermijn dus niet ten koste van de garantieperiode.
Deze garantie is uitsluitend van toepassing op bestellingen met een factuur- en verzendadres in Nederland en België. Eventuele vervangingsonderdelen als gevolg van een garantieclaim worden kosteloos doch uitsluitend naar adressen binnen deze landen verzonden. Beschadigde onderdelen worden kostenloos terugverstuurd naar BabyRace.

Garantieprocedure verloopt via de klantenservice mail: info@baby-race.nl


Herroepingsrecht
Bij levering van producten:

  1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekendgemaakte vertegenwoordiger.
  2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
  3. Wanneer de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht is hij verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product, kenbaar te maken aan de ondernemer. Het kenbaar maken dient de consument te doen middels het modelformulier. Nadat de consument kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht dient de klant het product binnen 14 dagen retour te sturen. De consument dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending.
  4. Indien de klant na afloop van de in lid 2 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht resp. het product niet aan de ondernemer heeft teruggezonden, is de koop een feit.

Bij levering van diensten:

  • Bij levering van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 14 dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst.
  • Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

  1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening.
  2. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terugontvangen is door de webwinkelier of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden. Terugbetaling zal geschieden via dezelfde betaalmethode die door de consument is gebruikt tenzij de consument nadrukkelijk toestemming geeft voor een andere betaalmethode.
  3. Bij beschadiging van het product door onzorgvuldige omgang door de consument zelf is de consument aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van het product.
  4. De consument kan niet aansprakelijk worden gesteld voor waardevermindering van het product wanneer door de ondernemer niet alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht is verstrekt, dit dient te gebeuren voor het sluiten van de koopovereenkomst.

Modelformulier voor herroeping

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.