FAQs

/
Veelgestelde vragen
baby wereld interview BabyRace februari 2023

Voor al je vragen over de collectie babybedjes en babywiegjes van BabyRace kun je terecht op onze pagina veelgestelde vragen. We hebben speciaal voor jullie een top 20 gemaakt van de meest veelgestelde vragen. Mocht je vraag er toch niet bij staan, scroll dan even door naar onder. Via de knop contact ons ga je vanuit de pagina veelgestelde vragen naar de pagina contact. Vul hier je email en je specifieke vraag in en wij zullen je zo snel mogelijk antwoord geven op je vraag.

Waarom werkt BabyRace met pakketprijzen?

BabyRace wil jou graag een compleet product aanbieden zonder verassingen. Wij bieden dus het babywiegje in complete vorm aan met eventueel bekleding, hemel en matrasje. De klant kan bij ons een wiegje of ledikant helemaal zelf customizen. Keuzevrijheid vinden wij erg belangrijk, de klant bij elk product kiezen wat haar wensen zijn. Voor elk type bekledingset is een pakketprijs samengesteld, omdat wij onze klanten graag iets extra’s gunnen. Het is dus goedkoper om een pakketprijs te bestellen dan een wiegje met bijvoorbeeld bekleding/hemel los te bestellen. We bieden bij de co-sleepers ook een veiligheids band inclusief aan voor boxsprings of een fixeer systeem voor gewone bedden. Ook bij onze mozesmand wiegjes ontvang je het matrasje en deco kussentje er inclusief bij.

Waarom zijn de wiegjes van BabyRace zo uniek?

Je baby heeft een natuurlijk instinct dat hem vertelt dat hij altijd in de buurt van een volwassene moet zijn die hem veiligheid, geruststelling en melk kan geven. Daarom werkt een wieg dat kan bewegen voor veel baby’s zo goed. De schommelende bewegingen bootsen die van een volwassene na en laten de baby onbewust weten dat hij veilig is in zijn coconnetje. De eigenaresse van BabyRace, een mama met design achtergrond heeft de wiegjes ontworpen na uitvoerig nagedacht te hebben over het concept van een veilig wiegje dat kan bewegen. Om vervolgens met de populaire wiegjes heel veel ouders geholpen te hebben door hun baby’s rustig en comfortabel in dromenland te wiegen. De combinatie van een wiegje dat handmatig te wiegen is, een prachtig ovaal esthetisch design, natuurlijke materialen en de keuze om het wiegje naar wens te customizen is de formule van het succes.

Hoe maak je van het ledikant een co-sleeper?

Door de voorkant rek van het babybedje te verwijderen/demonteren onstaat er een co-sleeper model. Om de stabiliteit te garanderen plaats je een extra stok aan de onderkant van de co-sleeper, aan beide kanten vast schroeven. Uiteraard zijn de wieltjes op de rem en is het schommelmechanisme vergrendeld in de cosleeper modus. Zie montage. De co-sleeper kan aan het ouderlijk bed worden aangeschoven zodat de baby veilig, op hetzelfde niveau van het ouderlijk bed, naast de ouders kan slapen. Wij adviseren de eerste paar maandjes op hetzelfde niveau van het ouderlijk bed en zodra de baby gaat bewegen de bedbodem 12 cm naar onder te plaatsen voor de garantie van veiligheid. De co-sleepers van BabyRace leveren we inclusief veiligheids band (vaststellen aan boxspring bed) of veiligheids vastzet onderdelen (voor aan een gewoon bed vast te stellen).

Hoe transformeer je het co-sleeper ledikant in een peuterbedje?

Verwijder het voorkant rek van het babybedje. Om de stabiliteit te garanderen plaats je een extra stok aan de onderkant van de co-sleeper, aan beide kanten vast schroeven. Stel de verstelbare hoogte onderdelen samen met de bedbodem in de onderste positie. Zie montage. Zo kan de peuter makkelijk in en uit het peuterbed kruipen. Uiteraard zijn de wieltjes op de rem verstelt en is het schommelmechanisme vergrendeld in de peuterbed modus.

Welke babybedjes hebben de unieke wiegfunctie?

Baby Boutique BabyRace biedt een mooie collectie van unieke wiegjes en co-sleeper ledikantjes. Echter zijn het ovale wiegje en de co-sleeper ledikant van het merk BabyRace x Egebaby met uniek schommelmechanisme (vergrendelbaar).

Hoe zorg ik ervoor dat het babybedje niet meer beweegbaar is?

Aan de zijkanten van het onderstel van de babybedjes vind je een opening waar je de stoppers kunt vastdraaien. Deze stoppers krijg je meegeleverd en kun je gebruiken als je het wiegje niet meer wilt laten bewegen (vergrendelbaar).

Zijn de BabyRace Babywiegjes een wiegje of een ledikant?

De babywiegjes van BabyRace zijn multifunctioneel! Het ovaal wiegje is een wiegje met unieke wieg functie en inclusief hemelstok (90x50cm). De co-sleeper ledikanten zijn van duurzaam design en groter dan een gewone wieg, dus ook langer te gebruiken. De co-sleeper ledikant is een babybedje, schommelwieg, peuterbedje en box in één. (110x70cm)

Hoelang kan mijn baby dromen in het babybed?

Je baby kan van 0 tot 6-9 maanden lang heerlijk dromen in de ovale wiegjes van BabyRace. De co-sleeper ledikant is voor baby’s en peuters tot 3 jaar.

Kan ik zelf een ander matras voor het BabyRace babybedje kiezen?

BabyRace biedt twee matras soorten bij elk babybedje om keuzevrijheid te garanderen voor iedere klant. Je kunt kiezen uit een standaard en premium babymatras (€). Als je ervoor kiest een ander matras te gebruiken voor het babybed BabyRace dan het meegeleverde matras, dan dien je er zelf zorg voor te dragen dat het matras de correcte vorm en afmetingen heeft om de matrasbodem van het babybed geheel te bedekken. Ieder matras dat hier niet aan voldoet, betekent verstikkingsgevaar.

Hoe bevestig ik de bumper op correcte en een veilige wijze?

• Zorg er altijd voor dat de bumper correct en strak bevestigd is. Controleer of alle bumper lusjes stevig vastgebonden zijn aan de buiten railing van het babybed (waar de baby niet bij kan);
• Voor een optimale luchtstroom dien je er altijd voor te zorgen dat het kindje niet slaapt met het gezicht in direct contact met de bumper;
• Verwijder de bumper wanneer het kindje zelfstandig kan zitten of zich kan optrekken tot een staande positie;
• Houd altijd toezicht van je baby tijdens het slapen;

Zijn er mogelijk schadelijke stoffen verwerkt in babybed BabyRace?

Het babybedje van BabyRace is een volledig natuurlijk product. De hoge kwaliteit wordt gegarandeerd dankzij de keuze voor duurzaam  beukenhout. Onze babybedjes zijn gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de Europese veiligheidsnormen.  De babybedjes bevatten geen lak. Daarnaast is het babybed BabyRace volledig vrij van formaldehyde. Bescherming van het milieu vinden wij belangrijk bij BabyRace en daarom wordt het hout dat wij voor onze producten gebruiken uitsluitend op natuurlijke wijze verwerkt. Alle babybedjes zijn FSC gecertificeerd, natuurlijk hout gekapt op legale wijze. De op waterbasis verf die wij gebruiken voor de babybedjes zijn EN-71 gecertificeerd, speciaal voor babybedjes.

Waar is het matrasje van gemaakt?

Het standaard matrasje is gevuld met polyetherschuim met een fijne weefstructuur. Polyether is van nature anti-schimmel, anti-allergisch en anti-bacterieel. Het matras is voorzien van een  katoenen hoes die je niet kunt wassen. Hiervoor zou je eventueel een molton, matrasbescherming kunnen aanschaffen via onze pagina beddengoed. De dikte van het matras is 8cm.

Onze premium babymatrasjes (€) zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een ultiem slaapcomfort. Zij beschikken over alle belangrijke keurmerken en zijn getest en gekeurd volgens de EU veiligheidsnormen. Zo heeft u altijd de garantie dat u een veilig product koopt. De hoge kwaliteit matrasjes bestaan uit HR35 koudschuim. Dit materiaal staat bekend bij veel babymatrasjes met een hoog ademend gehalte, luchtdoorlatendheid, antibacterieel en is bovendien anti allergisch. De matrashoes is aan de binnenzijde bestikt met wasbare fleece, dit is de geïntegreerde vochtbescherming die ervoor zorgt dat de matraskern droog blijft. De babymatrasjes zijn voorzien van een afritsbare en wasbare tijk van hoge kwaliteit, namelijk TENCEL. De dikte van het matras is 10cm. Meer informatie premium matras

Waar kan ik mijn matras inleveren/recyclen na gebruik?

Om goed met ons milieu om te gaan willen we je graag vragen om de matrassen nadien deze niet meer in gebruik te zijn te recyclen. Wij werken met etwee recylclebedrijven namelijk RetourMatras en Matras Recycling Europe. Alleen ingezamelde schone en droge matrassen worden door deze partijen verwerkt.

Hoelang heb ik garantie op de babywiegjes van BabyRace?

Je hebt recht op de wettelijke garantie van 2 jaar op de BabyRace co-sleeper ledikanten, ovale babywiegjes en baby bouncers.

Welke hoeslakentjes passen op de babybedjes van BabyRace?

Hoeslakentjes voor de ovale wieg kunnen we op maat maken. Via deze pagina kun je de printjes bekijken en bestellen. Het ovale wiegje heeft een toegankelijke maat van 90x50cm. Je kunt ook univeresele hoeslakentjes bestellen van deze wiegmaat en deze strak rondom het matras onderstoppen.

Hoeslakentjes voor de co-sleeper ledikant bieden we aan van het merkje Meyco. Universele hoeslakentjes van de maat 120x60cm passen precies op de matrasjes van de co-sleeper ledikant. Je kunt er ook voor kiezen om een hoeslaken te kiezen uit de stofjes die we zelf aanbieden en op maat maken.

Betaal ik retourkosten bij terugzending?

Voor alle vragen betreffende retourneren, klik verder naar de pagina retourneren.

Waar worden de producten gemaakt?

Al onze merken voldoen aan Europese normen en worden grotendeels in Europa gemaakt. De producten van Cotton and Sweets, Bolo, Myhandicraft, Yosoy & Woodluckdesign worden in Polen gemaakt volgens eu-normen. Onze babywiegjes worden in bekende meubelfabrieken in Turkije gemaakt volgens de eu-normen. Alle producten van Meyco & Puckababy worden in Turkije gemaakt en komen vanuit België en Duitsland. De gehaakte mozesmandjes worden handgemaakt in Turkije. De wieg standaarden voor de mozesmandjes worden in China gemaakt en komen uit het Verenigd Koninkrijk, gemaakt volgens de eu-normen. De handgemaakte hoeslakens & boho accessoires zoals de babymobieltjes worden handgemaakt in Nederland. De ovale ledikantjes van Songes et Rigolades worden gemaakt in Bulgarije volgens eu-normen en komen vanuit België. De meubels van Bopita worden in verschillende landen in de EU gemaakt en komen vanuit Nederland. De meubels van Jaxx furniture en Quax worden gemaakt in verschillende landen in de EU volgens eu-normen en komen vanuit België.

Wat is de missie en visie van BabyRace?

Voor alle informatie over BabyRace: Bezoek de over BabyRace pagina.

Hoe is de collectie babywiegjes ontstaan?

Als je een bijzondere wieg of babybedje wilt van betaalbaar, duurzaam design, dan ben je wellicht via google, instagram of pinterest bij Baby Boutique BabyRace uitgekomen. De prachtige wiegjes en co sleepers van BabyRace zijn ontworpen door een mama (de eigenaresse) die eigenschappen miste in het aanbod van wiegjes toendertijd in Nederland en Belgie. Toen ze zelf een baby had die niet zonder bewegen, na veel wiegen in de armen, kon slapen, is begonnen met het ontwerpen van de bestaande wiegjes en cosleepers. Nergens anders te verkrijgen, multifunctionele wiegjes en dus uniek in zijn soort. De collectie wiegjes wordt steeds uitgebreider met verschillende varianten in samenwerking met andere merken om voor iedere mama een mooie wieg te bieden voor het toekomstige wondertje.

Verkopen jullie naast het eigen merk ook andere merken?

Wij willen BabyRace graag op de kaart zetten in de Benelux als dé webshop & babyspeciaalzaak voor unieke babywiegjes en babymusthaves. We willen zoveel mogelijk met unieke merkjes uit de EU samenwerken dat duurzaam design, veilig & functioneel meubel ontwerp, FSC gecertificeerd en het esthetische deel (gespecialiseerd in de ronde,ovale vormen) kenmerken.

Op het gebied van baby accessoires bieden we voor de meest unieke en nieuwe babymusthaves in zand & aardetinten. We letten vooral op handgemaakte ambacht en stoffen die goed ventileren (Oeko-text gecertificeerd). Met betrekking tot beddengoed merken en baby accessoires werken we veel samen met vrouwelijke ondernemers uit allerlei landen uit de EU.

Wat voor merken verkopen jullie?

BabyRace, Woodluckdesign, Puckababy, Songes et Rigolades, Bopita, Traumeland, Meyco, Cotton&Sweets, Egebaby, Bolo, Yosoy, Myhandicraft, Clair-de-Lune, PoetreeKids, TheoBebe, Bamboom, Nattou, Jaxx furniture, Quax.

Wat houdt de CookieKids collectie?

De CookieKids collectie op de BabyRace webshop richt zich op de zwarte babykamer meubels, wiegjes en ledikanten.

Ik heb een bestelling gedaan, hoelang moet ik wachten op mijn pakket?

We doen er alles aan om op tijd te bezorgen. Het kan echter in een enkel geval mogelijk zijn dat door omstandigheden de bezorging wat vertraagd is. Vind hier alle informatie over je bestelde product: LEVERTIJD

Ik ben verliefd op het hemeltje van de wiegjes, kan ik deze ook apart bestellen?

Het hemeltje van tule & kant kunt u apart bestellen via Hemeltje sweet lace

Hoe moet ik mijn babybedje schoonhouden?

De babybedjes kun je gemakkelijk afdoen met een vochtige doek. Daarna met een droge doek volledig droogwrijven. Gebruik geen microfiberdoekjes of schoonmaakmiddelen.

Kan ik een babybedje bestellen zonder bekledingset?

Alle babywiegjes, co-sleepers en babybedjes van BabyRace kun je zonder bekleding bestellen. Bij ieder bed bieden we matras keuzes aan onze klanten (standaard en premium).

Wat wordt er precies geleverd bij de babywiegjes van BabyRace?

Het ovaal wiegje van BabyRace bestaat uit:
1 bedbodem, 2 ovale onderdelen, spijltjes, schommelmechanisme onderdelen, schroeven, 2x stoppers, hemelstang.

Het co-sleeper ledikant van BabyRace bestaat uit:
2 schommelmechanisme onderdelen, 2 veiligheidsrekken, 2 onderdelen voor onder het babybedje, 4 wieltjes met remfunctie, schroeven, bedbodem, 6 verstelbare onderdelen om het bedje in hoogte verstelbaar te maken, 1 hemelstang, co-sleep functie vastzet onderdelen of band.

Hoe moet ik het beddengoed wassen?

Bij alle beddengoed product pagina’s staan wasvoorschriften die je kunt volgen.

Zijn de babywiegjes verstelbaar in hoogte?

Het ovale wiegje is verstelbaar in 2 hoogtes. De hoogte van de midden bedbodem plaat is volgens de veiligheidsnorm, 27,5 cm. De laagste verstelbare hoogte is als de bedbodem plaat onderaan van de wieg wordt geplaatst.

De co-sleeper ledikant is verstelbaar in hoogte. De norm voor ledikanten is 50 cm vanaf de grond. De onderdelen die je bij het co-sleeper ledikant erbij krijgt kun je verstellen naar jouw gewenste hoogte. Let erop dat je het babybedje niet te hoog afstelt voor hoge boxsprings. Bekijk de veiligheidsvoorwaarden goed op de product pagina en in de handleiding.

Hoe transformeer je de co-sleeper ledikant in een box?

De wieltjes haal je van het babybed af zodat de box op de grond stevig staat. Het schommelmechanisme haal je eruit. De onderdeeltjes om de hoogte in te stellen stel je in op de laagste positie zodat het als play park, baby box kan fungeren. Bekijk foto’s op de product pagina’s van de co-sleeper ledikant of in de handleiding.

Aan welke normen voldoen de producten?

De onderstaande normen zijn specifiek gericht op een veilig ontwerp en voldoende zorg instructies voor veilig en correct gebruik van de producten:

  • ASTM F1917-12 – “Kinder beddengoed en Verwante Accessoires”
  • BS 1877-10:2011+A1:2012 – “Beddengoed dat in contact komt met de huid. Specificatie voor matrassen en bumpers voor kinderbedjes, kinderwagens en vergelijkbare huishoudelijke artikelen”
  • EN71-3 – “Wiegjes & Co-sleepers”

Hoe wordt het babybed BabyRace gemonteerd?

Wij van BabyRace willen het je makkelijk maken, want bij de komst van een baby komt veel kijken. BabyRace heeft eigen monteurs in dienst die het babybed bij je thuis afleveren en monteren. Uiteraard kun je het babybedje ook zelf monteren, heel gemakkelijk via onze online montagefilm of handleiding. Hulp bij montage?

Ik heb een fabrieksfout gevonden in het babybed, wat nu?

Wil je iets melden wat niet klopt of wil je toch voor de zekerheid iets vragen omtrent het babybed? Wij zijn er 24/7 om je vragen te beantwoorden en je te assisteren bij eventuele problemen. Via de pagina Contact kun je ons mailen!

Bedbumper veilig?

De consumentenbond in Nederland heeft een artikel gepubliceerd waarin ze het gebruik van bedbumpers afraadt.

Wij van BabyRace vinden uiteraard dat de consument de veiligheidsnormen moet volgen. BabyRace staat hier 100% achter, maar het is niet verboden, het zijn veiligheids maatregelen waar een ouder vrij in de keuze staat.

Duwt jouw baby de armpjes, beentjes en zelfs het gezichtje tegen de spijlen? Ligt je baby ’s morgens elke keer aan de andere kant van het bedje? Wordt je baby om de haverklap wakker omdat hij/zij zichzelf stoot? Voor die kindjes is er de bedbumper die we bij het babybedje aanbieden. De bedomranders die BabyRace verkoopt zijn van luchtdoorlatende stoffen zoals katoen gemaakt. Oeko-tex gecertificeerd. BabyRace biedt ook vlechtbumpers aan. Het zorgt voor comfort (anti stootrand) en vooral voor geborgenheid voor newborn baby’s. Voor de baby’s die stabiel slapen, is een bedbumper niet persé nodig. Dan kun je het babywiegje uiteraard ook zonder bedbumper gebruiken. Wij adviseren een babybumper te gebruiken voor  baby’s met toezicht van de ouders. Let op de veiligheids voorwaarden.  Als de baby zelfstandig kan zitten is het verstandig om de bedbumper te verwijderen.

Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.