Wat zijn de voordelen van een schommelwieg?

/
Wat zijn de voordelen van een schommelwieg?
7 voordelen om een babywiegje te kopen - BabyRace babywiegjes - schommelwieg - wieg baby

De 7 voordelen van wiegen baby

Slapen in een wiegend bed bevordert de slaap van een baby

Het is geen geheim dat wiegen het inslapen van baby’s bevordert. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Onderzoekers van de universiteit van Genève beamen de voordelen van wiegen voor een pasgeboren kind. De resultaten van een aantal recente studies wijzen er op dat mensen door een wiegende beweging sneller in slaap kunnen komen. Een zachtjes wiegend bed zorgt ervoor dat mensen, kinderen en baby’s sneller in slaap vallen en ‘s nachts beter doorslapen. De geteste personen uit het onderzoek vertoonden meer REM-slaap, een diepere slaap en werden dus ook minder vaak wakker.

Bron: Kijkmagazine.nl

Waar laat ik mijn baby in slapen? Een ledikantje of een wiegje? 
Je bent net zwanger en er komt opeens zoveel op je af. Onderwerpen waar je eerst nog niet zo bekend mee was, zijn ineens de belangrijkste vraagstukken die in je hoofd ronddwalen. Een van de vragen waar je je tijdens de babyuitzet op kunt voorbereiden is het kiezen voor een wiegje, een co-sleeper of een ledikant. Hoewel een baby vanaf de geboorte in een ledikant slapen, mits goed opgedekt, is het niet ideaal. Een wiegje is voor de eerste paar maanden veiliger, totdat de baby zich kan omrollen en in een ledikant gelegd kan worden. Vandaar dat de meeste wiegjes ook tot een jaar na de geboorte worden ingezet en ledikantjes vaak meegroeibedden zijn.

co sleeper hout BabyRace, wieg met hemeltje, wieg aan bed, wieg naast bed
*Het wordt landelijk bepaald door consultatiebureaus om je baby minimaal 6 maanden bij de ouders op de slaapkamer te laten slapen wegens de veilige redenen voor preventie wiegendood. Co sleepers en babywiegjes zijn van toegevoegde waarde voor pasgeborenen.

Babykamer inspiratie op instagram | Volg ons via @babyrace.official

De voordelen van wiegen

Een babywiegje is veiliger

Een babywiegje biedt minder ruimte dan om in te rollen of verstrikt te raken tussen het beddengoed. Hierdoor is het veiliger om je baby, in de eerste periode na de geboorte, in een wiegje te laten slapen, dan in een ledikantje.

Een wieg biedt bovendien meer geborgenheid

Doordat een babywiegje compacter is, biedt het je baby meer geborgenheid. Voor een baby die net uit de beschermde baarmoeder is geboren, voelt een klein babybedje fijner aan. Het is comfortabeler en vertrouwder dan in een groot ledikant.  Een babynestje wordt vaak ook gebruikt in een wiegje, wat de geborgenheid nog eens versterkt.

Een babywiegje is makkelijk te verplaatsen

Het belangrijkste verschil tussen een wiegje en een ledikant, is dat een wieg een stuk kleiner en lichter is. Een wieg is makkelijker te verplaatsen en dus een heel stuk praktischer. Wiegjes worden in het begin vaak bij de ouders op de slaapkamer geplaatst, omdat veel ouders het prettig vinden om de baby zo dicht mogelijk bij zich te hebben. Het blijkt een veilige en fijne manier om aan je baby te hechten en de baby aan de ouders.

Babywiegjes zijn er in verschillende varianten

Tegenwoordig zijn er babywiegjes die worden gebruikt als aanschuifbedje. Een bedje dat gemakkelijk naast het bed van de ouders te plaatsen is, ook wel co-sleeper genoemd.  De voordelen van een co-sleeper wieg zijn er teveel om op te noemen. Het grootste voordeel van de co-sleeper wieg is dat je als ouder, ‘s nachts je baby direct uit de wieg kan halen en meteen kan voeden.

Babywiegjes die schommelen zijn ‘het nieuwe wiegen’

Wiegen, wiegen en wiegen maar! Van oudsher doen we het nog: baby’s die met moeite in slaap vallen, wiegen in onze armen. Maar dat kan makkelijker met de babywiegjes die het schommelen voor ons doen. Bovendien ligt je baby dan lekker warm en knus. Ideaal voor jou en de baby. Happy baby, happy mommy!

Babywiegjes zorgen voor rust en plezier

Naast de wiegjes, is de baby schommel op dit moment helemaal hip! Een nieuwe vorm van wiegen die niet alleen voor het slapen bedoeld is, maar juist ook voor plezier! De baby schommel is leuk om in je woonkamer te hangen en je baby rustig in te laten schommelen. Deze wiegen schommelen licht en de beweging is rustgevend voor je baby. Wie weet krijg je een schaterlachje tevoorschijn 😉

Investeer in een babywieg, wieg baby, schommelwieg, baby schommel
wieg aan bed, aanschuifbedje, elegant babywiegje BabyRace, co sleeper wieg - schommelwieg

De babywiegjes van BabyRace zijn speciaal gemaakt om je baby gemakkelijker in slaap te laten vallen.

In een wieg slaapt je baby 100% beter

Goedkoop is vaak duurkoop
Een goede wieg bekleed met bedlinnen is niet goedkoop. Je wilt geen problemen met een wiebelige goedkope wieg en wilt de wieg ook het liefst voor meerdere kinderen gebruiken. Misschien wordt het zelfs een familietraditie!

Wij van BabyRace vinden een babywieg een echte must-have die niet mag ontbreken in je babyuitzet. Wij hebben babywiegjes die speciaal zijn gemaakt om je baby gemakkelijker in slaap te laten vallen. Een uniek design met hemeltje en bekleding inclusief. Wij vinden het zonde dat er babywiegjes zijn, die je praktisch slechts 6 maanden kan gebruiken en daarna op zolder verdwijnen. Wij hebben daarom de lengtemaat van onze babywiegjes vergroot, waardoor een baby langer gebruik kan maken van de wieg (in veel gevallen tot 1 jaar). Daarnaast is het materiaal van dergelijke hoge kwaliteit dat je deze wieg voor een volgend kind opnieuw kunt gebruiken. De wieg is ook nog eens verstelbaar in hoogte, zodat het ideaal aan ieder type bed geplaatst kan worden. De verstelbare hoogte is tevens noodzakelijk als je merkt dat de baby uit het bedje groeit.  Zo kun je de hoogte verlagen om de veiligheid te garanderen.

Investeren in duurzaam materiaal
Onze babywiegjes zijn van beukenhout gemaakt, dat wil zeggen dat de wiegjes langer te gebruiken zijn en onverslijtbaar zijn. We ontlasten het milieu ook nog eens, gezien het beukenhout, puur naturel is en 0% is bewerkt met giftige stoffen. Helemaal babyproof dus. Het babymatrasje en de bedbumper zijn gemaakt van 100% puur katoen. De babywiegjes van BabyRace zijn ideaal voor de eerste periode van je newborn baby en kan worden gebruikt als pronkstuk in de babykamer of als aanschuifbedje in de kamer van de ouders.

Download gratis de baby uitzet checklist!

Welke materialen heb je nodig om een babykamer in te richten? Bereid jezelf handig voor met deze makkelijke checklist. Vink alle benodigdheden af en wordt 100% zeker dat je alle spullen inhuis hebt voordat je baby komt. Van gordijntjes, tot hygienedoekjes en van speelgoed tot wikkeldoek.

De co sleeper wieg van BabyRace. Co-sleeper hout, wieg naast bed, babywieg aan bed, babywieg deluxe, aanschuifbedje, aanschuifwiegje, duurzame wieg baby
01
Wiegen maar!
Het schommelmechanisme zorgt ervoor dat je je baby zachtjes in slaap kunt wiegen. Ideaal!
02
De co-sleeper wieg past precies aan ieder type bed
De co-sleeper wieg heeft een verstelbare bodem die op 3 verschillende hoogtes te verstellen is. De hoogste stand is 67 cm, ideaal voor alle type bedden, ook boxspring!
03
Co sleeper wieg met hemeltje
De co sleeper wieg wordt inclusief geleverd met zacht matrasje, lieve strikjes, een zachte bedbumper en een exclusief hemeltje naar keuze!

Wieg | Baby | BabyRace | Schommelwieg

 

  • De babywieg heeft een unieke schommelfunctie, waardoor je je baby makkelijk in slaap kunt wiegen. De schommelwieg is ideaal voor baby’s die niet meteen in slaap kunnen vallen. Het is een feit dat baby’s door beweging (wiegen) beter in slaap vallen. De babywiegjes van BabyRace zijn speciaal gecreëerd om je baby op een veilige manier, gemakkelijker in slaap te brengen.

Verzending
U heeft de keuze uit gratis verzending en een instructievideo of een monteur op locatie, tegen meerprijs.

Goede service & garantie
Onze klanten zijn koning. Mocht er toch onverwacht iets missen of niet werken dan kunt u altijd de klantenservice bereiken!

Uniek design
De vormgeving van onze wiegjes zijn uniek door de vorm van een ‘nestje’ in rechthoek of ovale vorm.

Verliefd geworden op het babywiegje van BabyRace? Zoek niet verder!

Wij nemen de tijd om onze klanten goede service te bieden. De klantenservice van BabyRace weet maar al te goed dat het niet zomaar een babybedje is die je aanschaft. Het is een hele beleving! Hoe zou je je babykamer toch gaan inrichten?  En wat komt daar allemaal bij kijken? Later droom je over de baby, telkens wanneer je het babykamertje weer binnenkomt. Wij kennen dat gevoel natuurlijk en willen voor jullie als nieuwe ouders, deze droom ervaring bieden door het bieden van een pronkstuk in de babykamer.

Onze visie | Wieg & baby

Investeren in dromen en dé babybeleving.
Vanuit deze visie is BabyRace begonnen. De beleving van een kind start als baby. Wij besteden daarom alle aandacht aan de beleving van een baby . Uiteraard begint dat al bij het slapen gaan; fantasierijke dromen en een goede rust zullen je baby aangenaam laten slapen. Niets is zo fijn is als dat je baby goed doorslaapt en jij als mama of papa tegelijkertijd ook rust kan nemen. De rust die je nodig hebt als nieuwe ouder is zeer belangrijk. Dat weten wij als geen ander. Het is ook niet vanzelfsprekend dat je kleine wondertje zomaar in slaap valt. Comfort en geborgenheid spelen hierin een grote rol. Als je baby zich veilig voelt in zijn bekende “nest” zal hij of zij rustig zijn en prettig kunnen (door)slapen. Door de vormgeving van een ‘nestje’ voelt het babywiegje al snel vertrouwd en veilig aan. Er zit een veilig schommelmechanisme in de schommelwieg verwerkt, die je kleintje zachtjes in slaap zal brengen. Door de unieke wiegfunctie kan je je baby tot 12 maanden lang heerlijk laten dromen in de babywiegjes van BabyRace.

In elke babykamer hoort een pronkstuk

Iedere babykamer heeft een pronkstuk nodig. Een uniek wiegje in de babykamer laat een spetterende indruk achter. Met een exclusieve wiegje van BabyRace kies je voor een uniek beeld! Kies je voor de rechthoekige co-sleeper wieg of voor het ovaal wiegje? Wij garanderen: de complimentjes vliegen je om de oren!

De voordelen van de babywiegjes

Wist je dat onze co-sleeper wieg de hoogste stand heeft van alle co-sleepers in Nederland & België? Perfect voor boxspring bedden!

Inspiratie links & tips

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn baby veilig slaapt?

De voordelen van de co sleeper wieg

Ik wil graag mijn wiegje thuis bezorgt hebben

Hoe kan ik het babywiegje in elkaar monteren?

Reviews

“Prachtig en er was goed over nagedacht om dit te ontwerpen” – Christine M. uit Utrecht

“Heel handig bedje, staat naast ons bed” – Hans van V. uit Weert

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.