co sleeper wiegje, wieg baby, schommelwieg, babywieg, duurzaam wiegje BabyRace, wiegjes, babywiegjes

De 7 voordelen van een wiegje

voordelen van een wiegje - blog BabyRace

De babywiegjes van BabyRace bevorderen de diepe slaap van je baby

Snachts opstaan om je baby te wiegen? Dit horen we heel vaak en hebben wij persoonlijk ook meegemaakt. Vandaar dat wij van BabyRace aan de slag zijn gegaan met unieke babywiegjes die het wiegen als ware overneemt. Zeg nou zelf, klinkt aantrekkelijk hé! Meer voordelen van een wiegje ontdekken?

Met de unieke wiegjes van BabyRace word je baby geschommeld in zijn wiegje. Hierdoor voelt de baby zich veilig en geborgen, wat een goede nachtrust bevordert. De schommelwiegjes hebben ook het grote voordeel als co-sleeper, als wieg aan bed. Bovendien laat deze mooie, duurzame familiewieg een spetterende indruk achter in de babykamer.

De 7 voordelen van een wiegje van BabyRace

 1. De unieke schommelfunctie.
  Van oudsher doen we het nog: baby’s die met moeite in slaap vallen, wiegen in onze armen. Maar dat kan makkelijker met de babywiegjes die het schommelen voor ons doen. Bovendien ligt je baby dan lekker warm en knus. Ideaal voor jou en de baby. Happy baby, happy mommy!
 2. De lengte.
  De babywiegjes van BabyRace zijn ietsje groter dan de gemiddelde wieg. Om precies te zijn: 90 cm lang. Een groot voordeel want hierdoor kun je de baby er tot 1 jaar in laten slapen!
 3. Co-sleeping.
  Een babybedje dat gemakkelijk naast het bed van de ouders te plaatsen is, ook wel co-sleeper genoemd. Het grootste voordeel van de co-sleeper wieg is dat je als ouder, ‘s nachts je baby direct uit de wieg kan halen en meteen kan voeden. Het blijkt een veilige en fijne manier om aan je baby te hechten en de baby aan de ouders.

 4. Verstel de hoogte in gewenste positie.
  De co-sleeper wieg kun je in 3 verschillende hoogtes verstellen. Past aan ieder bed en dus ook aan boxspring bedden! Het ovaal wiegje is in 2 hoogtes te verstellen. De verstelbare hoogte is tevens noodzakelijk als je merkt dat de baby uit het bedje groeit.  Zo kun je de hoogte verlagen om de veiligheid te garanderen.
 5. Duurzaam materiaal.
  De wiegjes van BabyRace zijn gemaakt van duurzaam materiaal. We ontlasten het milieu ook nog eens, gezien het beukenhout, puur naturel is en 0% is bewerkt met giftige stoffen. Helemaal babyproof dus.Goede kwaliteit beukenhout dat lang meegaat en wieg bekleding van 100% katoen makes us all very happy!
 6. Geborgen, veilig & comfy.
  Door de vormgeving van een ‘nestje’ (baarmoeder idee) voelt het babywiegje al snel vertrouwd en veilig aan. Het geborgen gevoel voor een new-born versterkt nog meer door een hemeltje en een bumpertje te gebruiken. Hierdoor krijgt de baby minder prikkels en zal zich daardoor veel meer kunnen focussen op het slapen gaan.
 7. Stel je eigen wieg samen.
  Een uniek concept in NL & BE. Het babywiegje is volledig customizable (zelf samen te stellen). De beleving van een babywieg kopen hangt samen met persoonlijke wensen. De babywiegjes kun je helemaal zelf samenstellen door het kiezen van de gewenste kleur, hemeltje, bumpertje en de optie voor montageservice aan huis of het ontvangen van een DIY pakket. 

 

Goedkoop is vaak duurkoop
Een goede babywieg inclusief  wieg bekleding is niet goedkoop. Je wilt geen problemen met een wiebelige goedkope wieg en wilt het duurzame wiegje ook het liefst voor meerdere kinderen gebruiken. Misschien wordt het zelfs een familietraditie, gun jezelf de prachtige familiewieg!

 

Slapen in een schommelwieg bevordert de slaap van een baby

 

Pronkstuk van de moderne babykamer
Iedere babykamer heeft een pronkstuk nodig. Een uniek babybedje in de babykamer laat een spetterende indruk achter. Kies je voor een co-sleeper wieg , het ovaal wiegje of een mozes mand wiegje?Het hemeltje van tule en kant, katoenen bumpertje met randje kant en matrasje zijn inclusief. Hoeslakentjes en dekentjes kun je extra bij bestellen.

 

Aantrekkelijke voordelen van een wiegje 

 • Het grootste voordeel van de co-sleeper wieg is dat je als ouder, ‘s nachts je baby direct uit de wieg kan halen en meteen kan voeden;
 • Een wieg biedt meer geborgenheid voor een new-born baby door de beperkte ruimte van het nestje (baarmoeder gevoel);
 • Babywiegjes die schommelen zijn ‘het nieuwe wiegen’;
 • Een babywiegje is makkelijk te verplaatsen;
 • Makkelijk in en uitelkaar te monteren;
 • Duurzame babywiegjes zijn een eyecatcher voor de babykamer of slaapkamer van de ouders. Het pronkstuk wordt vaak overgenomen in dezelfde familie en dus een familiewieg genoemd.

 

Nieuwe collectie in 2020 BabyRace

Wij van BabyRace hebben veel op de planning staan! Uiteraard blijven wij nr.1 in Nederland & België met de unieke schommelwiegjes & gehaakte babymandjes van BabyRace. Maar er komt meer! Er komen namelijk veel leuke samenwerkingen aan en ook meer nieuwe producten. Heb je onze leuke babyschommel van macramé al gespot in de webshop? En onze té leuke handgemaakte babymobieltjes? De nieuwe producten worden snel geintroduceerd. To be continued…

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.