wiegje hout met matras, wiegje babyrace, ovaal wiegje, ovale wieg, ovale houten wieg, houten wieg, schommelwieg, familiewieg, wieg met hemeltje, wieg met matras

Verschil tussen co-sleeping en rooming-in

wiegje hout met matras, wiegje babyrace, ovaal wiegje, ovale wieg, ovale houten wieg, houten wieg, schommelwieg, familiewieg, wieg met hemeltje, wieg met matras

Wat is het verschil tussen co-sleeping en rooming-in? Het lijkt veel op elkaar, maar er zitten verschillen in. Wat past het best bij jou en je kindje? Hier zetten wij alle verschillen en voordelen voor je op een rij met betrekking tot veilig slapen met je kindje.

Co-sleeping

Bij co-sleeping gebruik je een co-sleeper dit is een babybedje die je open kan doen aan een kant van het bedje. Deze kant schuif je direct aan het bed van de ouders, waardoor je  naast je baby ligt . Een co-sleeper is vaak in de hoogte te verstellen. Op deze manier lig je ook op dezelfde hoogte. Een co-sleeper staat het veiligste vast aan het ouderlijke bed als de bodem van het babybedje met matrasje 12 cm onder het ouderlijke matrasje ligt.

Co sleeper wieg gebruiken aan ouderlijk bed, cosleeper naast bed, babybedje naast ouderlijk bed, aanschuifwieg naast bed

Hoelang kan je de co-sleeper gebruiken?

Een co-sleeper is vaak te gebruiken tot 6 maanden. Vanaf die tijd kan je baby te groot worden voor de co-sleeper. Na 6 maanden zou je kunnen overwegen om de co sleeper functie te veranderen in babywiegje, dus met beide zijkanten dicht.  Zo kun je je baby tot 9 maanden lang laten dromen in de multifunctionele wieg. De grotere variant is de Co-sleeper ledikant: Vanaf de geboorte kun je de co-sleeper ledikant tot ongeveer 3 jaar gebruiken. Transformeer je de co-sleeper ledikant van cosleeper naar babybed in de babykamer. En uiteindelijk van babybed naar peuterbedje.

*Het wordt landelijk bepaald door consultatiebureaus om je baby minimaal 6 maanden bij de ouders op de slaapkamer te laten slapen wegens de veilige redenen voor preventie wiegendood. Co sleepers zijn van toegevoegde waarde voor pasgeborenen.

co-sleeper wieg met hemeltje tule, aanschuifwieg, wieg met hemel, wieg met matras, wieg met verstelbare hoogtes, cosleeper wieg aan bed, cosleeper voor boxspring, babybed
Co-sleeper ledikant zonder bekleding, babybedje, wiegje

De voordelen van een co-sleeper

De wieg aan bed functie is vooral erg fijn voor in de eerste paar maanden, wanneer je baby intensief zorg nodig heeft in de nacht. Wist je dat de band tussen ouders en kind in deze beginfase van de baby extra versterkt wordt door het gebruik van een co sleeper? Hieronder delen we graag nog meer voordelen zoals:

✩ Als je baby pas geboren is, voelt hij of zij zich veiliger dicht in de buurt van mama en papa.

✩ Je baby voelt en ruikt je aanwezigheid en dat stelt hem op zijn gemak.

✩ Je kunt je baby goed in de gaten houden en je bent er direct bij als er wat aan de hand is.

✩ ‘s Nachts voeden is een stukje makkelijker! Je baby ligt direct naast je.

✩ Een co-sleeper staat stevig vast bevestigd naast het ouderlijk bed en is dus een apart bedje voor je baby wat veiligheid biedt. Het slapen met baby in het ouderlijk bed is af te raden vanwege warmte, verpletting & stikkingsgevaar.

cosleeper aan bed, cosleeper ledikant, co sleeper aan ouderlijk bed, houten cosleeper, hoge cosleeper voor boxspring, witte cosleeper babyrace

Rooming-in

Bij rooming-in maak je gebruik van een wiegje of babybedje . Deze zet je bij de ouders op de kamer. De grootste voordelen is dat je je baby hoort en dat je erg dichtbij bent. In de newborn fase is rooming-in een fijne mogelijkheid gedurende de kraamtijd mee te verlengen. Veel ouders kiezen voor deze optie in de newborn fase tussen 0 en 6 maanden, waarin de baby intensieve zorg nodig hebt.

ovaal wiegje rooming in

Hoelang kan je gebruik maken van rooming-in?

Voor de newbornfase van 0 tot en met 4 maanden is een mozesmandje op standaard erg handig! Je kan ook gebruik maken van de BabyRace ovaal wieg of de co sleeper. De co-sleeper kan je ook bouwen zodat de wieg van alle kanten dicht is. Zo kun je je baby tot 12 maanden lang laten dromen in de multifunctionele schommelwieg van BabyRace. Co-sleeper ledikant: Vanaf de geboorte kun je de co-sleeper ledikant tot ongeveer 3 jaar gebruiken. De co-sleeper ledikant is in gewenste hoogte te verstellen. Ideaal voor in de newborn periode, maar ook in de babyperiode en de peuterperiode.

*Het wordt landelijk bepaald door consultatiebureaus om je baby minimaal 6 maanden bij de ouders op de slaapkamer te laten slapen wegens de veilige redenen voor preventie wiegendood. Rooming-in wiegjes zijn van toegevoegde waarde voor pasgeborenen.

De voordelen van rooming-in.

Je kan de gebruikmaken van de wiegfunctie van het wiegje. Hieronder delen we graag nog meer voordelen zoals:

✩ Als je baby pas geboren is, voelt hij of zij zich veiliger dicht in de buurt van mama en papa.

✩ Je kunt je baby goed in de gaten houden en je bent er direct bij als er wat aan de hand is.

✩ ‘s Nachts voeden is een stukje makkelijker! Je baby ligt zo bij je als hij uit het bedje gehaald moet worden voor borstvoeding of een flesje.

✩ Als je baby hulp nodig heeft op wat voor manier dan ook, ben je in dezelfde kamer als je baby.

mozesmandje , wiegje, babyschommel
Co-sleeper ledikant wit, babybedje, co sleepers, co sleeper wit, ledikant met schommelmechanisme, wieg baby, schommel baby, wit ledikant, wiegje met vlecht omrander, box aankleding

Het verschil tussen co-sleeping en rooming-in

Het verschil tussen de twee is dat je bij co-sleeping je baby direct naast jou eigen bed ligt waardoor er nog lichamelijk contact mogelijk is. Dit is bij rooming-in niet mogelijk, omdat je baby in een apart wiegje op de slaapkamer van de ouders staat. Beide opties geeft een fijn gevoel voor de baby jouw aanwezigheid ruikt en voelt. Bij rooming-in is het mogelijk om de wiegfunctie te gebruiken bij van het wiegje.

Bezoek de showroom van BabyRace

Uiteraard blijven wij nr.1 in Nederland & België met de unieke schommelwiegjes, co-sleepers & gehaakte mozesmandjes van BabyRace. Heb je onze leuke houten ovaal wiegje al gespot in de showroom? Kom snel eens gezellig langs! Op afspraak te bezoeken.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.