De ideale wieg voor huilbaby

Wieg voor Huilbaby - Veilig slapen - van slaapkamer naar babykamer - blijf proberen - Babywiegjes BabyRace

Slapen, ken je dat werkwoord nog? Waarschijnlijk is een goed slaapritueel het beste wat je in deze zware tijd het beste kan helpen. Verdeel de avonden tussen papa en mama. Zorg dat je dit goed plant zodat een van de ouders tenmiste goede rust krijgt. Plan af en toe een logeerpartij bij opa en oma om bij te slapen. Wat betreft de slaapjes van je baby. Probeer een schommelwieg! Wiegen helpt baby’s sneller naar de bekende remslaap. Op zoek naar tips voor een slaaproutine met een huilbaby en een wieg voor huilbaby? Lees dan dit artikel even heel goed door! 

Wat te doen bij een huilbaby?

Laat de huisarts altijd goed bekijken of er geen lichamelijke ongemakken ten grondslag liggen aan het huilen. Zaken als: tandjes, oorpijn, reflux/maagzuur, buikkramp, jeuk/eczeem, geboorteproblemen aan de wervels of sleutelbeen of een traumatische geboorte ervaring kunnen nachtelijk huilen verergeren. De dokter kan je geruststellen en de oorzaak van het probleem eventueel toelichten.

Geef liefde en troost

Je bent compleet radeloos. Naar de dokter geweest en nog geen antwoord. Stel dat er niets aantoonbaars lichamelijks aan de hand is en je baby doet toch niets anders dan huilen?  Geef dan jullie liefde, troost en afleiding zoveel je kunt terwijl je zelf “overeind” probeert te blijven. Zeg geregeld tegen jezelf: deze fase gaat weer voorbij! Belangrijk is dat je goed voor jezelf blijft zorgen (hulp vragen, uit logeren en toerbeurten) en rustig kunt blijven naar je baby. Je bent geen slechte ouder wanneer je even een time-out neemt! Op tijd enige afstand nemen helpt je juist om deze huilfase te volbrengen.

Wist je dat? De meest populaire wieg voor huilbaby’s schommelwiegjes zijn?

Wieg voor huilbaby

Zorg voor jezelf en je baby door in een fijn aanschuifwiegje te investeren. Maar ook zeker in comfy schommelstoeltjes, babyschommels en wipstoeltjes. De co sleeper wieg van BabyRace kun je naast het bed zetten en wiegen terwijl jij in je bed ligt. Wiegen is al een eeuwenoude traditie die baby’s goed doen slapen. Schommelwiegjes zijn dus een echte aanrader voor kindjes die niet goed in slaap kunnen vallen.  Wist je dat BabyRace ook een babywieg heeft in een ovaal vormig design?

Pas op met samen slapen in het ouderlijk bed. In verband met wiegendood is dit niet aan te raden. Het is beter om je baby in een wiegje naast jullie bed te laten slapen. Mocht je toch graag samen met je baby in eigen bed slapen? Bekijk dan de optie van een babynestje, met een veilige dikke rand, waar je baby niet zomaar uit kan rollen.

Herstel tijdens middagslaapje van je baby

Een van de beste tips is om jouw energie en herstel zo goed mogelijk te hervatten is om overdag te slapen. Tijdens een middagslaapje van je baby, ga jij dus niet: 1. alles opruimen. 2. flesjes schoonmaken 3. wassen 4. eten maken. Lekker slapen nu het kan, samen met je kleine wondertje naast je in de co-sleeper. Door anderhalf uur slaap te pakken overdag kun je de nacht overleven. Een troostende gedachte kan zijn dat jonge ouders na een nachtelijke onderbreking vaak snel weer in diepe slaap vallen, waardoor de slaapkwaliteit van de (weinige) slaapuren hoog is.

 

Deze wieg voor huilbaby troost je kindje

boho dekentje baby - cotton and sweets
wieg aan bed, aanschuifbedje, elegant babywiegje BabyRace, co sleeper wieg - schommelwieg
co sleeper wieg - aanschuifbedje - babybedje aan bed - babywieg aan bed - babywieg naast bed - sidebedje - co sleeper hout - wieg voor huilbaby - babywieg aan bed
puur natuur babynestje cotton and sweets - babyrace

Bronnen: BabyRace & Cotton&Sweets.

Slapenloze nachten zijn voorbij!

Exclusieve wieg voor huilbaby

De co sleeper wieg past aan ieder bed, heeft een unieke wiegfunctie en wordt all inclusief met bekleding en hemeltje geleverd!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.