koudschuim ovaal matras babyrace

Hoe recycle ik mijn babymatras?

koudschuim ovaal matras babyrace

Hoe recycle ik mijn babymatras?

Veel oude matrassen worden nu verbrand, maar dat is erg zonde van de energie, de grondstoffen en het geld. Een babymatras recyclen is daarom erg belangrijk. Het recyclen van matrassen is iets van iedereen. Of je nou producent of importeur bent, gemeente of afvalverzamelaar, verkoper of consument. Met elkaar moeten we zorgen dat meer matrassen een tweede leven krijgen. Door onderdelen te recyclen en opnieuw te gebruiken. 

Stichting Matras Recycling Nederland (MRN)

Stichting Matras Recycling Nederland helpt je bij het recyclen van je matras. Het doel van MRN is meer matrassen recyclen. En dus minder verbranden, wat nu veel gebeurt. Door het heffen van een afvalbeheerbijdrage (ABB). De afvalbeheerbijdrage is een wettelijke heffing opgelegd om de kosten voor het recyclen van matrassen te financieren. Matrasfabrikanten, -importeurs- en -distributeurs betalen de afvalbeheerbijdrage. MRN compenseert uit deze bijdrage de afvalinzamelaars, zoals gemeenten en milieustraten en winkeliers of retailers. Dat gebeurt door een jaarlijks oplopend percentage van de kosten te vergoeden.

Matrasinzamelaars

Om je babymatras goed te recyclen is het belangrijk dat het matras schoon en droog is. Wat doe jij met je oude matras na de aanschaf van een nieuwe? De beste manier is om het naar matrasinzamelaars te brengen. Zo heb je onder andere RetourMatras, Matras Recycling Europe en Matras Recycling Nederland. Ga jij ook beter nadenken bij het aanschaffen van een nieuw matras en laat je de oude niet verbranden? Recycle je standaard of premium matras op de goede manier en we zorgen samen voor duurzaamheid.

premium babymatras babyrace

Hoe bescherm ik mijn matrasje tegen schimmels?

Schimmel kan ontstaan doordat er vocht in het matras komt door onvoldoende luchtcirculatie, onvoldoende ventilatie en/of onvoldoende gewassen op de juiste manier zoals aangegeven bij de was instructies. Een schimmel is te voorkomen door het matras tijkje elke week goed schoon te houden en de kamer en matras tijk goed door te luchten. Mocht er een kleine schimmel ontstaan, kun je deze het beste bestrijden met soda of azijn. Dit dood de bacteriën in het matras en zorgt ervoor dat de vlek verdwijnt en je dus een schoon matras kunt recyclen.

over babyrace baby boutique

Bezoek de baby boutique van BabyRace

Uiteraard blijven wij nr.1 in Nederland & België met de unieke schommelwiegjes, co-sleepers & gehaakte mozesmandjes van BabyRace. Kom onze co-sleeper ledikant en co-sleeper wieg live beleven. Wij zijn open op maandag, dinsdag, donderdag & zaterdag van 10:00-17:00. Kom snel eens gezellig langs!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.